neděle 27. července 2008

BA08 - dějství druhé

V neděli ráno, se i přes únavu z předchozí etapy, cítím líp a na 6 hodin v sedle se docela těším. Trošku se přejídám, to nemůže uškodit... Startujem v 9:09, valíme na mapový start a znovu zapisujem body do mapy. Plán je nám jasný hned - objet všechny tři 80-ti bodové kontroly, z nichž každá je v jiném rohu mapy.

Pro první 30-ti bodovou kontrolu si jedem přes hřeben. Slušný sakra kopec, ale aspoň asfaltka. Razíme k.20 za 30 a valíme "po hřebeni" na k.25 za 80. Pak na vyhlídku nad Mníšek a dál směr Slapy. To ještě netušíme jakou jsme udělali "botu". Místo abychom vzali od startu cestou na k.25 kontrolu k.27, která je při cestě a hlavně po vrstevnici, jedem přes hřeben na k.20. Obě jsou přitom za 30 bodů, takže jsme přišli minimálně o 12 minut. To se samozřejmě dozvídáme až po závodě.

Z Mníšku na k.18 a dál do údolí Kocáby pro k.17, na kterou to objíždíme po silnici a zase mírně dostáváme. Od ní jedem nádherným údolím již zmíněné říčky Kocáby, kde nás čeká několik brodů a jízda mezi spoustou chatiček. Máme k.16 a vyjíždíme nahoru pro k.15, abychom v zápětí zase sjeli dolů na nejvzdálenější k.14 za 80 bodů, což je kaplička na břehu v.n. Slapy. Razíme, obracíme se čelem vzad a valíme zase nahoru odkud jsme přijeli. Objíždíme kontroly nad Slapy a míříme na poslední 80-ti bodovou kontrolu k.6.

Celou dobu se mi jede dobře - až překvapivě dobře. Bojím se abych někde nerupnul, takže furt piju a něco přikusuju - doplňuju energii. Pití nám nestačí, takže ještě cestou na k.6 zastavujem u hospody a doplňujem flašky vodou. Počasí se s náma nemaže - je pařák jak sviňa! Aj Véna už se "srovnal" a pochopil, že nejsem jeho soupeř, ale partner :) Na k.6 máme čas 5 hodin a musíme se vracet. Rozhodujem se pro vynechání k.4 a jedem po silnici na k.37 pro 50 bodů. Jenže nám to trvá docela dlouho a už tušíme, že limit zase nestíháme. Cestou do cíle berem ještě k.33, která je na postupu a dojíždíme s 8 minutama po limitu (penále 16 bodů).

Bezprostředně po dojezdu jsem kapánek mimo, ale za chvílu se zase vracím do reality (matrixu) a je mi fajn. Dneska se nám zadařilo posbírat 680 bodů, mínus penále 16 bodů a natočit 125 km. Celkem za oba dny to dává 1124 bodů a konečné 8. místo v kategorii MM. Kdo by to byl čekal? ;-) Já ne! Vím, že jsme udělali pár chyb a že jsme mnohokrát váhali a ztráceli čas. Přesto jsem spokojený... spálený, unavený, hladový, žíznivý, hotový... Celkové výsledky a další fotky jsou na stránce Bike Adventure 08.

1 komentář:

Hubánek řekl(a)...

Mapa s kontrolama a s bodama ze soboty aj z nedele je třeba u Piškota na webu...
http://www.piskot.info/images/mapaBA08.jpg
Pro názornost jistě postačí.