pátek 21. srpna 2009

Přechod Pálavských vrchů

Při naší letošní první (jednodenní) dovolené jsme si naplánovali přechod z Popic do Mikulova přes Pálavské vrchy. Valíme brzo ráno vlakem do Popic a kolem osmé už jdem mezi vinicema a v dálce vidíme Děvín. V Dolních Věstonicích už je otevřený kiosek, dáváme první ranní pivko a ve vedru pokračujem na Dívčí hrady. Čekali jsme teplo, ale tohle, co nám tu Pálava předvádí, je děs! Aj v lese ze mě leje, jdu do půl těla a stále si myslím na nějaký bazén se studenou vodou :) A přitom stále je všude sucho, prach a vedro. Navíc je opar, takže ani výhledy do daleka nejsou nic moc. Tím samozřejmě nechci říct, že by to dnes nebylo ono!

Pokračujem dál na Děvín, odtud scházíme k Soutěsce a obcházíme si Pálavu k Novému hradu a na Martinku. Kolem jedné hodiny docházíme ke kiosku do Klentice a pivko v nás jen zasyčí. Schováváme se ve stínu a nikam dál už se nám nechce. Jsme sice ve dvou třetinách, ale teď už to je jen cesta na slunci kde se není kam schovat. Sápem se na Sirotčí hrádek a na Stolovou horu, ze které už je to do Mikulova kousek. Vysušený a upečený, vynecháváme v závěru jeskyni Turold aj Svatý kopeček a hrnem se do Mikulova někam na zahrádku na jídlo a na pivo. Pak ještě na bus do Brna a máme to za sebou :-) Moc pěkný celodenní "výlet" pálavskou stepí v délce 20km. /Fotky na Picasa/.

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

A mě se Pálavský pochoďák moooc líbil... a přestože vím, kdo byl Foucault, skončila sem ho s tím, že mám zasmažený decault...
Helenek

Zdenča řekl(a)...

Vidíš, kdybys s námi běžel před týdnem, vedru jsi mohl být ušetřen :-). Z+O