neděle 5. dubna 2009

Zakončení zimní sezóny

Páteční odpolední cesta z Brna do Špindlu byla teplotně ubíjející. Celou cestu bylo tak 22°C, což vydrželo do Nový Paky. Pak šla teplota svižně dolů - Studenec 18°C, Vrchlabí 15°C, Herlíkovice 12°C, Přední Labská 8°C a ve Špindlu 5°C. Slušnej rozdíl :)

Házíme se do gala a valíme na Horal na ples Skiareálu, kde nás čeká celkem slušná sestavička umělců (z Prahy). Moderátor Leoš nám i zahraje, leč v tombole pro nás nic nevylosuje. Starší ročníky si s Michalem dají kolu a další se s Mahulenou kroutí v bocích, snažíc se naučit sambu. Navrch kapela s programem Mamma Mia, která nám polčík ani valku nedopřála. Ještě že na rautu jsme si spravili chuť, a to nejenom u fontánky s čokoládou ;-)

V sobotu, po pár hodinách spánku, vstáváme na sjezdovky. V noci mrzlo, takže lyžování nemá chybu a jezdíme skoro celý dopoledne. Každou jízdou je to sice měkčí, ale dá se jezdit v tričku a kraťasech. Po obědě berem sáňky, vezem se busem na Špindlerovku a šlapem na Petrovku. Odtud jsme chtěli jet na sáňkách dolů, ale podmínky jsou bídný. Hluboký a mokrý sníh neumožňuje jízdu, takže šlapem aj dolů z kopce na Moravskou, kde si dáváme motivační pivko a vyvalujem se na slunci. Odtud už to je ale jízda a dole u Myslivny jsme za pár minut. Bezvadný - doporučuju!

Večer, abychom se nenudili, jsme si ještě s Křižákem a Vencou dali výběh k druhýmu křížení na Špindlerovku. Moc pěkný stupňovaný tempo až nahoru a dolů zas kouslý lýtka. Na noc pizzu, Sobieski ... a dobrou! V neděli jdem ráno ještě (naposledy) lyžovat, ale už je teplo. Je to takový lyžování v oranici cukru krystalu. Dáváme zimě sbohem a přesunujem se zase do teplých krajin. V listopadu na viděnou...

Žádné komentáře: