pondělí 14. ledna 2008

Úřad práce nezahálí :-)

I přes ukončení pracovního poměru si někteří z nás dokáží udržet svůj životní standard – úřad práce je dobrý zaměstnavatel. :-) Ale nic není zadarmo! Na úřad práce je nutné pravidelně docházet, zpravidla však stačí jednou za měsíc. Vy mezi tím užíváte podpory a doufáte, že vám co nejdřív ÚP nějaké vhodné zaměstnání nabídne. :-) Pro některé zvlášť po práci toužící uchazeče o zaměstnání mají ÚP individuální přístup.

Může se vám tedy snadno stát, že užíváte „pracovního“ týdne a v tom vám přijde SMSka přibližně tohoto tvaru: Dobrý den, dostavte se prosím v nejbližší možné době na ÚP. Máme tady pro vás zajímavou nabídku možného zaměstnání. S pozdravem ÚP Třešť. A jak zareagujete vy? Necháte se vyrušit ze svého poklidného „pracovního“ týdne, přerušíte stříhání videa z dovolené, koupíte lístek na autobus a cestujete na svůj ÚP. A cestou přemýšlíte, jak znovu a opakovaně uniknete této výhodné nabídce na práci... Bezmála tři hodiny v autobuse utečou jak voda a vy hned „pospícháte“ ke své zprostředkovatelce na ÚP. Pro ni je však váš příjezd stejně nečekaný, jako pro vás SMSka z ÚP. A navíc o žádném výhodném zaměstnání pro vás neví. Jak by také mohla?!

Ostatně už jste někdy slyšeli, že by vám ÚP našel práci a ještě vás o ní informoval SMSkou na váš soukromý mobilní telefon??? Já ne! ... Že by to byl žert?

Tímto zdravím naše cestovatele do země ptáka Kiwi a přeju mnoho intenzivních zážitků.

P.S.: Klokani už vědí. :-)))

3 komentáře:

:-: řekl(a)...

Hubanku, ty kluku usata! Jen pockej, az se vratim... :) bleska ps: a ja na to neskocila, aby jsi vedel

Anonymní řekl(a)...

Tak to je tu blázen a mystifikátor(ka) asi někdo jiný :-)))) H.

Hubánek řekl(a)...

Blesko, o to jestli jsi na to skocila nebo neskocila, tu ale prece vubec neslo... :-))